måndag 26 oktober 2009

Fotbollsfrun och jag

Fotbollsfrun är så härlig. Fotbollsfrun är så frigjord. Fotbollsfrun äääälskar att kolla på tjejer. Hur får killar nånting gjort egentligen, det finns ju så mycket vackra tjejer överallt. Fotbollsfrun skulle kolla hela daaaaan om hon kunde.

Fast Fotbollsfrun blir ledsen över hur vissa tjejer klär sig. Alltså hon säger inte att de ser billiga ut eller så, men det är sånt resursslöseri att de rakar bort ögonbrynen och målar dit svarta streck och att håret är uppsatt och kläderna… fula.

Fotbollsfrun skulle vilja ändra på det. Fotbollsfrun skulle vilja hjälpa de här tjejerna. Så att de blev just så snygga som de faktiskt är, egentligen. Fotbollsfrun rekommenderar en diskret sminkning som framhäver den naturliga skönheten, och en enkel grå klänning från Filippa K och ett vackert silversmycke över nyckelbenen. Då skulle tjejerna verkligen blomstra.

Fotbollsfrun kan ta sitt kristdemokratiska jävla förakt för andra människor och dra åt helvete.

onsdag 7 oktober 2009

On popular demand: Lilla rörpostskolan

Kolla här då! Rörpost!


Yes, for real. Innan jag började jobba här trodde jag inte att sånt faktiskt fortfarande fanns. Ärligt talat var jag inte ens övertygad om att det nånsin existerat på riktigt. Jag tänkte nog mer att rörpost = Kalle Anka. Men icke! Så, för alla som inte har tillgång till såna här moderna och high tech lösningar, låt oss bekanta oss med rörposten.

Steg 1. Lägg de oerhört viktiga dokument som ska skickas i ett sånt här - hör och häpna - RÖR.


Steg 2. Ta reda på vilket stationsnummer destinationen har. Tryckeriet? 1323.


Steg 3. Knappa in numret.


Steg 4. Placera röret i den på bilden synnerligen bristfälligt markerade startpositionen högst upp. Plötsligt börjar det susa och brusa och så VIPS försvinner röret. Som magi!


När mottagaren sedan fått sin post är det meningen att det tomma röret ska skickas tillbaka dit det kom ifrån. Det brukar glömmas bort. Men om du har lust att stå och vänta en längre stund kan du fixera blicken på den grå lådan nertill. Det är nämligen där all post till just din station ploppar ut.


Det var allt! Fantastisk uppfinning, rörposten.