torsdag 4 mars 2010

Moi, inte så felfri

Jag borde kanske dissa fler män. Det är egentligen väldigt typiskt att jag gång på gång klagar ihjäl mig på kvinnor som Fotbollsfrun och Hanne Kjöller och Jenny Jewert men inte ens berör alla dessa tusentals män som sitter och pöser överallt med helt sjuka åsikter. Det är ju nästan så man kan undra om jag är kvinnohatare.

Men ta Pär Ström till exempel. Jag har tänkt skriva om honom länge, bland annat på uppmaning av Lisa, men det är så... öppet mål att jag inte ens får ur mig någonting. Det verkligen kommer ingenting. Och i går läste jag en så osedvanligt korkad kommentar av Arne Hegerfors (om nakenbilder) att jag genast tänkte: Blogga! Men sen rinner lusten ur mig, för det är samma sak varenda gång och så många har sagt det förut och jag blir så matt.

Jag har väl helt enkelt högre förväntningar på kvinnor än på män. Det är ganska osnyggt och könsdiskriminerande av mig.

2 kommentarer:

 1. Vad sa Arne? Jag har missat.

  Det är ett lustigt fenomen det här, man ser det ofta. Kanske vill vi bara städa framför vår egen dörr? Men jag tror mer det är som du säger, vi har inga förväntningar på män, inget förvånar oss och därför blir det inte heller värt att notera. Fast det ÄR värt att notera, gång på gång på gång. Men man blir matt och har man har bättre saker för sig än att sitta och slå in den öppna dörren gång på gång på gång. Det är förståelig.

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt, det är klart det är värt att notera det over and over again. Eller det MÅSTE noteras, dvs komma upp i ljuset. Men det är den där utmattningen som inträder eftersom man har just noterat skiten i över ett decennium och aldrig liksom kan komma vidare utan bara måste bemöta samma dumma jävla idioti om och om igen och diskussionsmässigt sänka sig till ett förekolebarns nivå.

  Som Arne tilll exempel. Som ombeds kommentera "OS-mästarnas skandaler" i Expressen i går (hittar ej länk). Bland annat att curlingstjärnan Melanie Robillard tydligen figurerar på nakenbilder (är själv otroligt oinsatt i detta).

  Såhär tycker Arne: "Det är inte kriminellt på något sätt. Om hon nu är snygg också hade jag nog bläddrat fram den sidan, tittat, nickat och tyckt att det var ganska trevligt. Men om det hade varit min fru, fästmö eller min dotter hade jag nog uttalat mig annorlunda."

  Och jag orkar inte utan tänker bara: Kommentar överflödig.

  SvaraRadera