torsdag 4 mars 2010

Det är så sorgligt, Jenny Jewert

Det är så sorgligt att Jenny Jewert skriver en DN-kolumn som hade kunnat vara så bra men är så dum.

Det är så sorgligt att Jenny Jewert någonstans är inne på rätt spår - rubriken är för guds skull "Uppfostra sönerna" - men bara snurrar in sig i idioti som slutar i det vanliga skuldbeläggandet av kvinnor (det är tidigare generationers mammor som har uppfostrat sönerna = om de inte klarar att leva jämställt är det kvinnornas fel).

Det är så sorgligt att Jenny Jewert förklarar att det inte längre riktigt finns några könsdiskriminerande strukturer eftersom vi har rösträtt och fri abort och officiellt exakt samma rättigheter. Det är så sorgligt att hon frankt påstår att "tyngdpunkten otvivelaktigt förskjutits från kollektiv kamp mot diskriminerande strukturer till individuell kamp". Individen, individen, individen.

Det är så sorgligt att hon vägrar låtsas om att de liberala feministernas problem är att de oftast inte har fattat nånting utan fortfarande är helt lurade.

Jenny Jewert bara: De kvinnor som hävdar att de aldrig känt av någon som helst diskriminering har förmodligen "varit starka nog att ignorera strukturer, traditioner och fördomar och med glatt humör kört över dem".

Och jag bara: Men Jenny Jewert, du tror inte att deras upplevelse av att inte ha blivit diskriminerade snarare har att göra med att de väljer (liberaler älskar ordet VÄLJER) att tolka eventuella hinder som ett utslag av precis vad som helst utom just att det är något sjukt i själva strukturerna? Eftersom de har gått på lögnen att alla har precis samma möjligheter så alla som är olyckliga får skylla sig själva, och feminism är liksom så himla NEGATIVT och GNÄLLIGT jämt? Var lite stark! Kavla bara upp ärmarna och "kör över" - OBS, mycket viktigt: med ett GLATT HUMÖR - så ordnar sig allt. Det är så sorgligt.

Och det är så JÄVLA sorgligt att Jenny Jewert i sin sista mening avslöjar vad det - som alltid - i grund och botten handlar om: Att männen ska "befrias från sina svårälskade bitterfittor". Ja, stackars män som måste dras med bitterfittor. Det är väldigt viktigt att vi är överens om att hela poängen med att sträva efter jämställdhet är att männen ska slippa bli tjatade på av sura fruar.

3 kommentarer:

  1. Jag hittade till din blogg idag, efter att ha sett en länk till inlägget om ridsport och tjejers intressen och måste bara säga att jag ÄLSKAR dig!

    SvaraRadera